Essen und trinken


Die Schweiz ist ein Land mit viele traditionelle und typische gerichten. die Schweizerische Kirchen kombiniert von einflussen aus die Deutschen, Französischen und Italienische Kirchen. Pro Region ist der unterschied groB.

Toch hebben een aantal gerechten de grenzen van de regio’s overschreden. Die gerechten staan bekend om traditionele Zwitserse gerechten en word in elke regio in Zwitserland veel gegeten. Een aantal gerechten zijn:

Kaasfondue

Gesmolten kaas en stukjes brood. De stukjes brood worden op de fonduevork gespietst en geroerd in de gesmolten kaas.

Raclette

Gesmolten kaas geserveerd met "Gschwellti" (in de schil gekookte aardappelen), augurken en uien in het zuur evenals vruchten in mosterdsiroop. 

Alpenpasta                                                                                          
Een soort gegratineerd gerecht van aardappelen, pasta, kaas,room en uien. En als bijgerecht niet vergeten: appelmoes. 

Rösti

Een platte, in hete boter of vet in de pan gebakken koek van geraspte, gekookte (in de schil) of rauwe aardappelen, die alleen door het in de aardappelen aanwezige zetmeel gebonden worden. 

Birchermüesli

Rond 1900 ontwikkeld door de Zwitserse arts Maximilian Oskar Bircher-Brenner; van havervlokken, citroensap, gecondenseerde melk, geraspte appel, hazelnoten of amandelen.