Die Schweiz ist ein
Land mit viele traditionelle und typische gerichten. die Schweizerische
Kirchen kombiniert von einflussen aus die Deutschen, Französischen und Italienische
Kirchen. Pro Region ist der unterschied groB.
Toch hebben een aantal gerechten de grenzen
van de regio’s overschreden. Die gerechten staan bekend om traditionele
Zwitserse gerechten en word in elke regio in Zwitserland veel gegeten. Een
aantal gerechten zijn:
Gesmolten
kaas en stukjes brood. De stukjes brood worden op de fonduevork gespietst en
geroerd in de gesmolten kaas.
Raclette
Gesmolten kaas geserveerd
met "Gschwellti" (in de schil gekookte aardappelen), augurken en uien
in het zuur evenals vruchten in mosterdsiroop.
Alpenpasta
Een soort gegratineerd gerecht van aardappelen, pasta, kaas,room en
uien. En als bijgerecht niet vergeten: appelmoes.
Rösti

Rond 1900
ontwikkeld door de Zwitserse arts Maximilian Oskar Bircher-Brenner; van
havervlokken, citroensap, gecondenseerde melk, geraspte appel, hazelnoten of
amandelen.